Zoek en Boek

Skiregio Cerna Hora - Janske Lazne

Janske Lazne (Cerna Hora) behoort tot de allermooiste skigebieden van Tsjechie. Een belangrijk kuuroord dat in 1697 gesticht werd door een lokale graaf.
De eerste kabelbaan werd in 1928 geopend (foto's zijn te zien in het gebouw van de huidige kabelbaan), in 1980 vervangen door een modernere gondellift en in 2008 vervangen door de huidige ultramoderne Gondel.

Door de gondelift werd de langste afdaling van Tsjechië (2,5 km) toegankelijk. De Protez piste is bereikbaar via een 4-persoonsstoeltjeslift, een van de langste pistes met verlichting van Tsjechië. De piste is 1.6km lang van gradatie te kenmerken als rood/blauw.
Dit is het grootste en verreweg mooiste skigebied in de buurt van onze vakantiehuizen. De skiregio ligt op slechts 19 kilometer van onze vakantiehuizen, de skiregio heeft een 1 grote kabelbaal (met 8 persoons gondels) en 3 stoeltjesliften en 22 sleepliften.

De gehele skiregio Cenra Hora werkt met een centrale skipas, met de gekochte skipas kunt u dus in de hele skiregio.
De totale lengte van het skigebied is ruim 20 kilometer en is één van de mooiste en grootste van Tsjechië. Skiregio Cerna Hora heeft de langste en mooiste ski-afdalingen van Tsjechie.

Langlaufen
Ook zijn er een aantal mooie en geprepareerde langlauf banen gemaakt.
• Krkonošská cesta 12 km geprepareerde baan
• Velký okruh ?erná hora 12 km geprepareerde baan
• Malý okruh ?erná hora 4 km geprepareerde baan
• Okruh Sv?tlá hora 15 km geprepareerde baan
• ?erná hora - H. Maršov 6 km geprepareerde baan
• ?ernohorská silnice 6 km geprepareerde baan

Openingstijden:
Dagelijks tussen de 09.00 en 21.00 uur

Route vanaf onze Vakantiehuizen:
Vanaf onze vakantiehuizen rijdt u op weg 300 via Zacler, Babi naar Trutnov. Bij de T-splitsing rijdt u op weg 14 richting Pec pod Snezkou. In Svoboda nad Upon staat de Gondellift aangegeven.